آموزش برنامه نویسی Android قسمت دوم: آشنایی با اصطلاحات و نصب محیط توسعه

نوشته شده توسط:
قسمت های دیگر این مطلب:

در این مطلب ابتدا به تعریف اصطلاحات مهم در زمینه برنامه نویسی اندروید پرداخته و در ادامه سیستم خود را برای توسعه برنامه‌های اندروید آماده کرده و نخستین پروژه خود را ایجاد می‌کنیم.

SDK چیست؟

SDK یا Software Development Kit مجموعه‌ای ابزار که سازنده یک سیستم برای راحتی کار برنامه نویسان ارائه می‌دهد. شرکت گوگل به عنوان توسعه دهنده اندروید دائما در حال ارائه SDK‌های بروز برای این سیستم عامل است.

محیط توسعه و یا IDE

محیط‌های توسعه فرایند توسعه نرم افزار را تسهیل می‌بخشند. برخی از زبان‌های برنامه نویسی چندین محیط توسعه قدرتمند دارند ولی برخی دیگر از زبان‌ها تنها یک یا دو محیط توسعه قابل اعتماد دارند.

پر طرفدارین محیط‌های توسعه اندروید Android Studio و Eclipse هستند. تا چند ماه قبل توسعه دهندگان حرفه‌ای تمایلی به استفاده از Android Studio نداشتند و تنها از Eclipse استفاده می‌کردند. البته با بروز رسانی‌های اخیر Android Studio اکثر Eclipse کارها به سمت این محیط توسعه کوچ کردند.

این مطلب را از دست ندهید: مقایسه Eclipse و Android Studio

آموزش‌های برنامه نویسی اندروید هیتوس با محیط توسعه Android Studio ارائه می‌شوند و دلیل این مساله مزیت‌های فراوان این محیط توسعه نسبت به سایر محیط‌های توسعه نظیر Eclipse است.

مزیت‌های Android Studio نسبت به Eclipse:

البته اگر دستگاه شما مشخصات سخت افزاری پایینی دارد Android Studio بازدهی خوبی به شما ارائه نمی‌دهد چون این محیط توسعه نیازمند مشخصات سخت افزاری بالاتری نسبت به Eclipse است.

زبان برنامه نویسی و برنامه‌های Cross Platform

زبان برنامه نویسی پیش فرض اندروید، Java است. البته ابزارهایی وجود دارند که با آن‌ها بتوانید در زبان‌های دیگر برنامه بنویسید.

مثلا با استفاده از PhoneGap و یا QT و Xamarin می‌توان با زبان‌های دیگر و حتی HTML و CSS و JavaScript برای اندروید برنامه نوشت. نکته جالب این جاست که برنامه‌های نوشته شده با این زبان‌ها حتی در سیستم عامل IOS نیز قابل نصب هستند ولی تفاوت کیفیت برنامه‌های نوشته شده با Java و این محیط‌های توسعه بسیار متفاوت است، و حتی کاربران آماتور نیز با برنامه‌های نوشته شده به این روش‌ها ارتباط خوبی بر قرار نمی‌کنند.

پیش نیازهای نصب Android Studio

همانطور که در بالا اشاره شد، برنامه‌های نوشته شده برای اندروید در اصل با زبان برنامه نویسی Java پیاده می‌شوند بنابراین پیش نیاز نصب Android Studio نصب JDK یا Java Development Kit است. توجه داشته باشید که اکیدا توصیه می‌شود از نسخه 64 بیتی Android Studio و JDK استفاده کنید. اگر به هر دلیلی سیستم عامل شما 32 بیتی است android studio و jdk شما باید 32 بیتی باشند.

پیش نیاز دیگری که Android Studio به آن نیاز دارد فعال بودن قابلیت مجازی سازی سیستم است تا بتوانید با کمک آن یک سیستم عامل مجازی اندروید در سیستم خود اجرا کرده و نرم افزارهای نوشته شده خود را در آن تست کنید. برای فعال سازی و یا اطلاع از فعال بودن این قابلیت در سیستم عامل خود از این لینک استفاده کنید.

نرم افزار Android Studio نرم افزار سنگینی است و بدلیل همین سنگین بودن خیلی‌ها هنوز ترجیح می‌دهند با Eclipse کار کنند. پیش نیازهای سخت افزاری این محیط توسعه از نظر گوگل عبارتند از:

نصب Android Studio

از آن جهت که شرکت Java و Google امکان دسترسی شما را به نرم افزارهای خود محدود کرده اند می‌توانید این نرم افزار را از سایت‌های ایرانی دانلود کنید.

نکته: پس از نصب Java چک کنید که JAVA_HOME به درستی در Environment Variables ویندوز ست شده باشد. اگر با Environment Variables و تنظیم آن آشنا نیستید به این مطلب مراجعه کنید.

نسخه 64 بیتی Android Studio و SDK‌های مورد نیاز را نیز از سایت‌های ایرانی دانلود نمایید.

پس از خارج کردن بسته فوق از حالت فشرده آن را نصب کنید.

نصب کردن این برنامه کار خاصی ندارد و به سادگی انجام می‌پذیرد.

در پنجره فوق مسیر نصب اندروید استودیو و نصب SDK‌ها آمده است. اطمینان حاصل کنید که این مسیر فضای کافی داشته باشد چون ممکن است در آینده و در نتیجه بروز رسانی‌ها حجم این مسیر‌ها افزایش یابد.

به Environment ویندوز رفته و آدرس SDK اندروید را با نام ANDROID_HOME در بخش User Variable اضافه کنید.

پس از اتمام مراحل نصب اندروید استودیو اجرا می‌شود.

در پنجره بالا اگر تنظیماتی از قبل نداشتید روی دکمه ok کلیک کنید.

اگر مراحل گفته شده در بالا را به درستی طی کرده باشید صفحه فوق ظاهر می‌شود.

امید است مراحل نصب را به خوبی به پایان رسانده باشید. اگر مشکلی داشتید در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

تگ ها: google windows / ویندوز android / اندروید دانلود متن باز / open source اصطلاحات eclipse ide android studio مقایسه
نظر خود را برای این مطلب وارد کنید
دریافت خبرنامه
وحید

کامپیوتر من رمش 2گیک هستش یعنی با این رم نمی شه نصبش کرد؟

پاسخ:

مشکلی وجود نداره، محیط توسعه رو نصب کنید ولی از مجازی ساز GenyMotion استفاده کنید.

آموزش نصب GenyMotion در لینک: https://hitos.ir/214

Hamed

سلام من اندروید استودیو و اس دی کی رو در درایو سی اکسترکت کردم وقتی استودیو64 رو اجرا میکنم با ارور زیر مواجه میشوم ممنون میشوم کمکم کنید

Config path 'C:\Users\Hamed\.AndroidStudio2.1\config' is invalid.
If you have modified the 'idea.config.path' property please make sure it is correct,
otherwise please re-install the IDE.
پاسخ:

سلام

لطفا سطح دسترسی یوزرتون رو ارتقاع بدید یا با Run As Administrator اجرا کنید.

موضوعات بخش برنامه نویسی و نرم افزار

مطالب برگزیده برنامه نویسی اندروید

مطالب برگزیده سایت