در این پست قصد داریم مقایسه‌ای جالب بین Android Studio و Eclipse انجام دهیم. با هیتوس همراه باشید.

تاریخچه Eclipse و Android Studio

برنامه نویسان اندروید در شروع برنامه نویسی خود از محیط رایگان Eclipse استفاده می‌کردند. Eclipse رایگان بود و به منابع سخت افزار کمی نیاز داشت. در ابتدا گوگل با ارایه پلاگین ADT برای اکلیپس امکان برنامه نویسی اندروید را به این محیط اضافه کرد. بعد‌ها گوگل با ارایه نسخه‌ای کامل تحت عنوان Eclipse ADT Bundle یک محیط توسعه مناسب تر برای اندروید به کاربران ارایه داد.

اندروید استودیو در سال 2013 و در کنفرانس Google I/O معرفی شد. Android Studio بر اساس IntelliJ IDEA که یک محیط توسعه حرفه‌ای و غیر رایگان نرم افزار است ساخته و طراحی شده است. این محیط برنامه نویسی به منابع سخت افزاری بیشتری نسبت به Eclipse نیاز دارد و در عین حال خدمات جالب تری را به برنامه نویس ارایه می‌دهد.

محیط ظاهری و طراحی رابط برنامه

طراحی در visual studio

محیط برنامه نویسی Android Studio شباهت‌های جالبی با Visual Studio دارد. محیط برنامه نویسی Eclipse کمی گیج کننده است ولی در محیط جدید اندروید استودیو با یک محیط حرفه‌ای و مجتمع برای کار تخصصی خود یعنی نوشتن اپلیکیشن اندروید مواجه هستیم.

محیط طراحی Eclipse برای اندروید چندان بهینه نیست در صورتی که در Android Studio قابلیت‌های بسیاری برای این بخش وجود دارد. در ضمن قابلیت‌های Translate و چند زبان کردن و همچنین UI RTL نیز در اندروید استودیو موجود است که در اکلیپس وجود ندارد.

سیستم بیلد پروژه

محیط اکلیپس از سیستم بیلد پروژه Ant استفاده می‌کند. سیستم Ant توسط Apache و با زبان Java و در سال 2000 شروع به کار کرد و تا کنون در حال توسعه است.

سیستم بیلد پروژه Gradle

اندروید استودیو از سیستم بیلد Gradle (گریدل) استفاده می‌کند که به زبان Java و Groovy نوشته شده است و در سال 2007 شروع به کار کرد.

از مزیت‌های Gradle می‌توان به اضافه کردن راحت تر کتابخانه‌ها اشاره کرد.

نکته مشترکی که در مورد Ant و Gradle این است که هر دو Cross Platform هستند.

ویژگی‌های جالب Android Studio

  • در اندروید استودیو نیازی به فشردن کلید Ctrl + S برای ذخیره کد نویسی خود ندارید و تغییرات به صورت بلادرنگ ذخیره می‌شوند.
  • محیط برنامه نویسی Android Studio برنامه نویسی برای ساعت‌ها و محصولات پوشیدنی اندروید را بسیار ساده کرده است که این امکان در اکلیپس به سادگی قابل دسترس نبود.
  • در اندروید استودیو بررسی استفاده منابع رم، حافظه و پردازنده بسیار غنی تر شده است که باعث نوشتن برنامه‌های بهینه توسط کاربران خواهد شد.
  • قابلیت تکمیل کد و یا Code Completion نرم افزار Eclipse مشکلات جدی‌ای داشت و گاهی نتایج اشتباه نمایش داده می‌شدند در صورتی که در Android Studio این مشکلات بر طرف شدند. با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Space می توان به یک کد کامپلیکیشن هوشمند دست پیدا کرد که قابلیت‌های جالبی دارد.
  • در اندروید استودیو به راحتی می‌توانید قابلیت‌های Google App Engine در نرم افزارهای خود استفاده کنید.
  • طراحی رابط کاربری بسیار حرفه‌ای و کارآمد.
  • سیستم بیلد پروژه قدرتمند Gradle.
  • و بسیاری قابلیت‌های منحصر به فرد و جالب...
تگ ها: googleandroid / اندرویدمتن باز / open sourceeclipse ideandroid studioمقایسه