Google index ابزار گوگل سرچ کنسول را در این بخش با هم فرا میگیریم. این بخش اطلاعات و ابزارهایی در مورد ایندکس صفحات و کلمات کلیدی به کاربران ارائه میدهد.
بخش Index Status:
این صفحه اطلاعاتی را در مورد وضعیت index و یا اضافه شدن صفحات شما به موتور جستجو ارائه میدهد. بررسی مستمر این بخش تضمین کننده اطمینان از index شدن صحیح صفحات سایت شماست.
این صفحه دو نوع نمایش دارد، نوع اول Basic و نوع دوم Advanced. در نوع Basic که به صورت پیشفرض شاهد آن هستید تعداد صفحات Index زمان در بازههای زمانی نمایش داده میشود. اگر تب Advanced را کلیک کنید شاهد مشاهده اطلاعات بیشتری در سه دسته بندی Total indexed، Blocked by robots و Removed خواهید بود.
Total Indexed: تمام URLهای Index شده را نشان میدهد. البته باید توجه داشته باشید این نتایج همیشه کمتر و بیشتر میشوند که دلیل آن تشخیص محتوای تکراری صفحات است.
Blocked by robots: در این بخش آدرس صفحاتی که شما در robots.txt دسترسی ربات به آنها را محدود کرده اید را مشاهده خواهید کرد.
Romoved: در این قسمت شما آدرس صفحاتی را که خودتان از گوگل درخواست حذفشان را داده اید نمایش داده میشوند.
در بررسی اطلاعات این بخش باید به چند نکته توجه کرد. از آن جایی که اضافه کردن اطلاعات توسط شما به کندی انجام میپذیرد باید انتظار یک نمودار تقریبا خطی داشته باشید. هر گونه تغییر نا گهانی ممکن است بدلیل عوامل زیر باشد:
- ایجاد تغییرات در برنامه نویسی سایت که منجر به اضافه شدن صفحات تکراری یا ایجاد صفحات با محتوای کم ارزش شده است.
- هک شدن سایت که باعث ایجاد صفحات غیر قابل Index، و یا حذف تعدادی از صفحات سایت شده است.
- بروز مشکل در سرور شما در ساعاتی که روباتهای گوگل به سایت شما مراجعه میکنند.
- زمان بالای پردازش صفحات که بدلیل مشکلات ایجاد شده در برنامه سایت بوجود میآیند.
- جریمه شدن موقت و یا جدی سایت شما توسط الگوریتمهای مختلف گوگل و یا حتی جریمه دستی.
- و ...
بخش Content Keywords:
این که این مطلب را مطالعه و دنبال میکنید به این معناست که به سئوی سایت خود اهمیت میدهید. اگر به سئوی سایت خود اهمیت میدهید هیچ چیزی برای شما مهم تر از کلمات کلیدی مطالبتان نیست. این بخش که یک بخش واقعا کلیدی از ابزار Google Search Console است به شما کلمات کلیدی درون متنتان را نشان میدهد.
با توجه به این بخش میتوانید دریابید گوگل چگونه محتوای سایت شما را پیمایش میکند. البته نبودن کلمه کلیدی خاص در این بخش شاید دلایل زیر را داشته باشد:
- مطلب خود را به تازگی منتشر کرده اید که باید تا استخراج کلمات کلیدی متن خود صبر کنید.
- ربات گوگل در دسترسی به مطلب شما دچار مشکل شده است و باید دسترسی گوگل به صفحات خود را بررسی کنید. که در آینده توضیحاتی در این مورد داده میشود.
- ممکن است برخی از کلمات کلیدی بدلایل جریمه حذف شده باشند. از موارد جریمه میتوان به استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی اشاره کرد.
با کلیک روی هر کلمه کلیدی که در این بخش مشاهده میکنید میتوانید به اطلاعات جامعی در مورد آن کلمه کلیدی دست پیدا کنید. از جمله صفحات برتر لینک دهنده به آن کلمه کلیدی و همچنین تعداد تکرار آن کلمه کلیدی در سایت خود.
آموزش استفاده از بخش Blocked Resources
در گذشته صفحات سایتها تنها به شکل سورس کد برای گوگل اهمیت داشتند و گوگل تنها به محتوای متنی اهمیت میداد. ولی با گذر زمان و هوشمندتر شدن گوگل، گوگل به صورت یک کاربر عادی سایت شما را مشاهده میکند.
در گذشته برای گوگل وجود داشتن یا نداشتن فایلهای CSS، Java Script و یا حتی عکسها در صفحه خیلی مهم نبود ولی در حال حاضر با پیشرفت روز افزون گوگل این نوع منابع اهمیت بسیاری پیدا کرده اند.
در گذشته برخی از کاربران با استفاده از ترفندهایی با جاوا اسکریپت و یا CSS سعی در افزایش بازدید سایت خود را داشتند ولی امروزه دیگر گوگل به این سادگیها گول نمیخورد. از این روست که گوگل توانایی تشخیص Mobile Freindly بودن صفحات سایت شما را دارد.
اگر گوگل به برخی ریسورسهای صفحات شما دسترسی نداشته باشد این اطلاعات در بخش Blocked Resoureces نمایش داده میشوند. گاهی اوقات ممکن است شما عکسهایی را در صفحات خود استفاده کنید که از یک سرور دیگر فراخوانی میشوند. تنظیماتی را میتوان در سرورها اعمال کرد که این تصاویر در سایت شما غیر فعالل شوند. بخش Blocked Resources بدلیل بررسی دقیق کلیه صفحات شما مشکلات دسترسی به منابع سایت را گزارش میدهد.
با مراجعه مستمر به این بخش از این گونه مشکلات پیشگیری کنید.
بخش Remove URLs ابزار کنسول جستجوی گوگل
با استفاده از این بخش میتوانید درخواستی به گوگل مبنی بر حذف شدن صفحه خاصی از سایت خود در موتورهای جستجو را ثبت کنید. با اضافه کردن یک آدرس در این بخش، آدرس مورد نظر از نتایج جستجو حذف خواهد شد. خیلی از کاربران درک درستی در مورد این بخش ندارند و استفاده نا درستی از این بخش میکنند. مواردی از استفاده نادرست از این بخش عبارتند از:
- تغییر link صفحه: اگر لینک صفحهای را به هر دلیلی عوض کردید، نیازی ندارد لینک قبلی را در این بخش حذف کنید. فقط نکتهای که در این مورد مهم جلوه میکند این است که صفحه جایگزین نمایش Not Found باید هدر 404 داشته باشد. در ضمن میتوانید از روشهایی استفاده کنید که در مراجعه به لینک خراب کاربر به لینک جدید با ریدایرکت 301 هدایت شود. اگر صفحهای از سایت شما حذف شود پس از مدتی توسط گوگل تشخیص داده شده و از نتایج جستجو پایین کشیده میشود.
- تغییر رویکرد سایت: نیازی نیست در صورت تغییر محتواهای سایت و یا طراحی مجدد سایت کل آدرسها را حذف کنید. این عمل به تدریج توسط گوگل انجام میشود.
یکی از موارد صحیح استفاده از این بخش انتشار نا خودآگاه مطالب محرمانه و یا مطالبی است که انتشار آنها برای نام مجموعه شما مضر است. برخی اوقات هکرها صفحاتی با محتوای نامناسب ایجاد میکنند که این صفحهها را پس از ردیابی باید به این بخش بیفزایید.
تگ ها: keywordgoogleGoogle Search Console