مقایسه ای جامع و منصفانه بین CodeIgniter و Laravel

نوشته شده توسط:

CodeIgniter و Laravel دو فریم‌ورک بسیار محبوب و ساده PHP با جامعه کاربری بزرگ و آموزش‌های زیاد هستند. در این مطلب قصد داریم یکی از این دو فریم‌ورک محبوب را بیاموزیم.

در این مطلب قصد داریم مقایسه‌ای جامع و شامل از این دو فریم‌ورک ارائه دهیم تا شما راحت تر بتوانید فریم‌ورک مناسب خود را بشناسید.

CodeIgniter و Laravel را بیشتر بشناسید

CodeIgniter یک فریم‌ورکِ PHP، قوی و قدرتمند است که برای برنامه‌نویسانی ساخته شده که برای توسعه و طراحی برنامه‌های تحت وب، بدنبال ابزاری ساده، با ساختاری مناسب هستند. CodeIgniter برای سال‌های متمادی، انتخاب ارجح توسعه‌دهندگان بوده است.

یکی از اهداف طراحی این فریم‌ورک سادگی یادگیری برای برنامه نویسان تازه کار است و نسبت به دیگر فریم‌ورک‌ها توسعه‌ی پروژه‌ها را سریع‌تر انجام می‌دهد. همچنین این فریم‌ورک مجموعه‌ی غنی‌ای از کتابخانه‌ها (libraries) را در کنار رابط کاربری و ساختار منطقی (برای دسترسی به کتابخانه‌ها) ارائه می‌دهد.

مقایسه سه فریم‌ورک Laravel و Symfony و Yii

همچنین Laravel نیز یک فریم‌ورکِ PHP است که برای اولین بار در سال 2011 در دسترس کاربران قرار گرفت. پس از آن این فریم‌ورک به محبوبیت زیادی دست پیدا کرد و در تعداد زیادی از برنامه‌های تحت وب استفاده شد. Laravel با آخرین نسخه‌ی PHP طراحی شده و کامپوننت‌های زیادی مثل پشتیبانی از احراز هویت و تست واحد، دارد.

هر دو فریم‌ورک ویژگی‌های منحصر به‌فردی دارند و برای برنامه‌نویس‌های برنامه‌های تحت وب، انعطاف‌پذیر هستند. هنگام انتخاب یکی از فریم‌ورک‌ها برای توسعه‌ی وب‌سایت، باید تفاوت‌های اصلی و کلیدی این فریم‌ورک‌ها را در نظر بگیرید.

مطلب جامع آشنایی با فریم‌ورک ها

ویژگی‌های مثبت و نقاط قوت CodeIgniter

مورد اعتماد یک جامعه‌ی بزرگ است

CodeIgniter برای سال‌های متمادی، انتخاب ارجح توسعه دهندگان بوده است. جامعه‌ی بزرگی از فریم‌ورکِ CodeIgniter برای توسعه‌ی برنامه‌های تحت وب، از سطوح کوچک گرفته تا سطوح بزرگ، استفاده می‌کنند.

فریم‌ورکِ CodeIgniter مورد اعتماد کاربرانش است و شهرتش را حفظ کرده است. بخاطر جامعه‌ی بزرگِ این فریم‌ورک، گرفتن کمک و پشتیبانیِ آنلاین بسیار ساده است.

مستندات (Documentation)

در این مورد، CodeIgniter در میان دیگر فریم‌ورک‌ها، در صدر قرار دارد. سورس‌کدِ CodeIgniter بسیار واضح است و بخوبی سازمان‌یافته است. بعنوان یک توسعه‌دهنده، درک آن برای‌تان سخت نخواهد بود. ساختار این مستندات برای یادگیری ساده است و ویژگی‌ و قابلیت‌های سفارشی (custom) نیز به آن اضافه شده است.

ساده، روشن، سریع

CodeIgniter فریم‌ورکی است که استفاده از آن بسیار سریع است. افرادی که آشنایی کمی با PHP دارند می‌توانند فریم‌ورک‌های CodeIgniter را راه‌اندازی کنند و با استفاده از آن توسعه‌ی نرم افزار خود را شروع کنند.

حتی اگر با معماریِ MVC آشنایی کمی داشته باشید یا اصلاً هیچ‌گونه آشنایی با آن نداشته باشید این فریم‌ورک برایتان ساده خواهد بود.

این فریم‌ورکِ در حالت پایه پایه فقط به تعدادی کتابخانه (library) نیاز دارد. کتابخانه‌های اضافی نیز در صورت نیاز، قابل بارگذاری هستند، ولی سیستم‌ پایه بسیار ساده است.

CodIgniter بخاطر سرعتش معروف است. وب‌سایتِ CodeIgniter با این جمله به خود می‌بالد:

ما شما را برای یافتن فریم‌ورکی که نسبت به CodeIgniter کارایی بهتری داشته باشد، به چالش می‌کشیم.

امنیت بالا، تست شده توسطِ میلیون‌ها کاربر

CodeIgniter در طول چندین سال، توسط میلیون‌ها کاربر تست شده. با وجود تعداد زیادِ افرادی که از این فریم‌ورک استفاده می‌کنند، این فریم‌ورک باید امنیتی قابل اعتماد داشته باشد. در زمینه‌ی امنیت، فریم‌ورکِ  CodeIgniter بسیار موفق بوده است.

قابلیت‌ها و کامپوننت‌های تعبیه شده داخلی

CodeIgniter تعدادی قابلیت‌های استاندارد تعبیه شده داخلی دارد. در ادامه تعدادی از رایج‌ترین و پرکاربردترین قابلیت‌ها آورده شده است:

ویژگی‌های مثبت و نقاط قوت Laravel

محبوبیت

Laravel هنوز هم یک فریم‌ورک جدید است ولی در مدت زمان کوتاهی در بازار سورس‌باز‌ها به محبوبیت قابل توجهی دست یافته است. همچنین Laravel بخاطر قابلیت‌های منحصر به فردش در نظرسنجیِ Sitepoint جایزه‌ی "بهترین فریم‌ورکِ PHP سال 2015" را برنده شده است.

پشتیبانی از جدیدترین نسخه‌ی PHP

Laravel برای آخرین ورژنِ PHP ساخته شده است. Laravel اغلب آپدیت می‌شود و از توابع جدیدِ PHP استفاده می‌کند. برای استفاده از آخرین ورژن فریم‌ورکِ Laravel باید از سرورهای بروز شده استفاده کنید.

آموزش کامل فریم‌ورک لاراول

جابجایی پایگاه داده

تا قبل از رونمایی از فریم‌ورکِ Laravel، حفظ کنترلِ ورژنِ پایگاه داده راحت نبود. Laravel جابجایی پایگاه داده میان ماشین‌های طراحی و توسعه‌ی مختلف را راحت کرده است. می‌توان با استفاده از Laravel، ورژن‌های مختلف را برای شمایِ (schema) پایگاه داده نگه داشت. هر جابه‌جایی یک timestamp دارد که زمان رخ دادن آن را پیگیری می‌کند.

پشتیبانی از MicroFramework

این مورد یک ویژگی منحصر به فرد است که توسط جامعه‌ی Laravel معرفی شد. یکی از معروف‌ترین Micoframeworkهای معرفی شده توسط Laravel، Lumen است. Lumen برای ساختن Laravel-based، سرویس‌های micro و APIهایِ خیلی سریع، بهترین راه حل است. Lumen اغلب زمانی که تراکنش‌ داده‌ای زیادی وجود داشته باشد، استفاده می‌شود.

قابلیت‌ها و کامپوننت‌‌های تعبیه شده‌ی داخلی

چگونه از بین Laravel و CodeIgniter یکی را انتخاب کنیم؟

بلاخره بین Laravel و CodeIgniter کدام را انتخاب کردید؟ مثل همیشه باید گفت انتخاب فریم‌ورک مناسب بستگی زیادی به نیازمندی‌های پروژه شما دارد.

به نظر می‌رسد Laravel برای پروژه‌های بزرگ و حساس که قرار است کارهای بزرگی انجام دهند و به کاربران زیادی خدمات دهند مناسب تر است.

CodeIgniter نیز پروژه‌های قوی ولی در سطح کوچک را به خوبی و سرعت توسعه می‌دهد.

به یاد داشته باشید که هر دو فریم‌ورک هر کاری می‌توانند بکنند و انتخاب فریم‌ورک مناسب بیشتر به تجربه شما و توقعات شما از یک فریم‌ورک باز می‌گردد.

منابع: codeigniter laravel
تگ ها: متن باز / open source رمز نگاری دیتابیس و پایگاه داده لاراول / Laravel کدایگنایتر / Codeigniter مقایسه
نظر خود را برای این مطلب وارد کنید
دریافت خبرنامه

موضوعات بخش برنامه نویسی و نرم افزار

مطالب برگزیده برنامه نویسی php

مطالب برگزیده سایت