سرویس کلودفلر سرویس هوشمندی است که بیشتر آن را با نام CDN می‌شناسند ولی در واقع وظایف دیگری جز CDN بودن را ایفا می‌کند. با سرویس کلودفلر مدیریت و نگهداری وبسایت‌ها آسان تر می‌شود. CloudFlare در پنج زمینه به کاربران خود خدمات می‌دهد: CDN، DNS، Optimization و Security.

آشنایی با DNS سرورها

آشنایی با مفهوم DNS

غیر از CloudFlare سرویس‌های قدرتمند دیگری مانند MaxCDN نیز وجود دارند ولی در این پست بدلیل ارائه کردن خدمات مجانی CloudFlare بیشتر به این سیستم می‌پردازیم.

مدیریت هر کدام از موارد پنج گانه ذکر شده در بالا نیازمند متخصصین حرفه‌ای در این زمینه‌ها می‌باشد که CloudFlare همه آن‌ها را به تنهایی انجام می‌دهد. البته پنل‌های CloudFlare در چهار سطح هستند که هر سطح خدمات خاص به خود را ارائه می‌دهد. در ادامه خدمات پنج گانه ارائه شده توسط CloudFlare را به صورت کامل توضیح می‌دهیم.

CDN یا شبکه تحویل محتوا:

شبکه تحویل محتوا CDN

CDN یا Content Delivery Network یک شبکه تحویل محتواست که شامل تعداد زیادی سرور در سراسر جهان می‌شود و اطلاعات مورد نیاز کاربران را از نزدیک ترین سرور به آن‌ها نمایش می‌دهد. CDN باز دهی خود را در سایت‌های بزرگ و پر بازدید بیشتر نشان می‌دهد. تلفیق خدمات CDN با CloudFlare به نمایش همیشگی سایت نیز کمک بسیاری می‌کند. اگر سرور شما برای لحظاتی از دسترس خارج شود CloudFlare می‌تواند آخرین اطلاعات سایت شما را نشان دهد.

http2 و افزایش سرعت نمایش محتوا

CloudFlare از http2 و SPDY گوگل برای بهبود خدمات دهی به وبسایت‌ها استفاده می‌کند.

سیستم‌های سرویس دهی CDN برای ساختار سایت‌های امروزی بسیار حیاتی هستند و گاهی در هر ثانیه ده‌ها میلیون درخواست را پاسخ می‌دهند. 

نکته دیگری که در مورد CDN حائز اهمیت است صرفه جویی در پهنای باند مصرفی وبسایت هاست. طبق بررسی‌های صورت گرفته، سرویس‌های قدرتمند CDN توانایی صرفه جویی تا 95 در صد در مصرف پهنای باند سرورها را دارند.

اگر از CloudFlare استفاده کنید می‌توانید سایت خود را در شبکه‌های IPV6 نیز بدون مشکل مشاهده کنید.

Optimization یا بهینه سازی سایت:

بهینه سازی وب سایت برای افزایش سرعت و امنیت

مساله بهینه سازی صفحات برای افزایش بازدید موفق و تجربه کاربری مناسب امری حیاتی است. CloudFlare به صورت خودکار تعداد کانکشن‌های اتصالی را کاهش می‌دهد تا سرعت و اطمینان دسترسی به اطلاعات افزایش یابد. CloudFlare با مجتمع سازی فایل‌های JavaScript تعداد درخواست‌ها را در سمت سرور و سمت کاربر کاهش می‌دهد.

یکی از آپشن‌های مناسب CloudFlare برای بهینه سازی صفحات Minify کردن متون با حذف کلیه کاراکترهای اضافی است.

CloudFlare از کش صفحات و کش header ها نیز استفاده می‌کند که باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات می‌شود.

DNS:

dns

سرعت و اطمینان DNS نیز در رسیدن کاربر به وبسایت موثر است. اگر از سرویس‌های DNS کلودفلر استفاده کنید می‌توانید با سرعت بالا دسترسی کاربران را به وبسایت خود محیا کنید. داشتن یک سرویس DNS معتبر می‌تواند در مقابل حملات DDOS نیز موثر واقع شود.

برای مقایسه سرعت سرویس DNS در سرویس‌های CDN می‌توانید به آدرس مراجعه کنید.

Security یا امنیت:

امنیت وبسایت

CloudFlare خدمات مناسبی در زمینه امنیت به سایت‌ها ارائه می‌دهد. بدلیل عبور ترافیک کاربران از سرورهای CloudFlare درخواست‌ها آنالیز شده و در صورت مشکوک بودن بلاک می‌شوند. امنیت ارائه شده توسط CloudFlare در چند لایه طبقه بندی می‌شود.

  • WAF یا Web Application Firewall: این سرویس پاسخ مناسبی به حملات SQL Injection، Cross-Site Scription و فعالیت‌های اسپم می‌دهد.
  • محافظت DDoS در لایه 3 و 4 شبکه: وبسایت شما به صورت خودکار در مقابل حملات انجام شده بواسطه SYN، UDP و ICMP ایزوله می‌شوند.
  • محافظت DDoS در لایه 7: در این سطح وبسایت شما با توجه به الگوی بازدید کاربران مورد بررسی قرار می‌گیرد و هر گونه فعالیت مشکوکی بلاک می‌شود.
  • قوانین اختصاصی mod_security: کلادفلر با تنظیم خودکار mod_security امنیت وبسایت را افزایش می‌دهد.
  • رمز نگاری‌های SSL: سرویس کلادفلر حتی در پلان‌های رایگان خود SSL اختصاصی CloudFLare را در اختیار وبسایت‌ها قرار می‌دهند. این رمزنگاری در افزایش امنیت اطلاعات کاربران تاثیر گذار است.