برای نوشتن دستورات PHP می‌توان از هر ادیتوری اعم از Notepad ویندوز، Notepadd++ و یا هر ادیتور دیگری استفاده کرد.

البته ادیتورهای ذکر شده در بالا تنها کار کدنویسی را برای شما انجام می‌دهند، در صورتی که یک ادیتور مناسب PHP می‌تواند خدمات دیگری را نیز به شما ارائه دهد.

از خدماتی که ادیتورهای حرفه‌ای PHP به شما ارائه می‌دهند قابلیت Auto Complage است. این قابلیت به شما کمک می‌کند که زمانی که شروع به تایپ نام یک دستور یا تابع PHP می‌کنید، نام کامل آن تابع یا دستور به نمایش در آید.

آموزش PHP و کد کامپلیکیشن حرفه ای

زیبا سازی کدها برای افزایش خوانایی کد

زیبا سازی دستورات نیز از مواردی است که یک ادیتور حرفه‌ای می‌تواند در این زمینه به شما سرویس بدهد.

تصویری که در پایین می‌بینید مربوط به یک سری کد نوشته شده به زبان PHP است که در ادیتور notepad ویندوز پیاده سازی شده است.

برنامه نویسی در ادیتور notepad ویندوز

تصویری که در زیر می‌بینید همان سورس کد مثال notepad است با این تفاوت که همانطور که می‌بینید سطرها شماره بندی شده اند و دستورات به رنگ‌های مختلفی در آمده اند. همچنین دستورات دارای سطح بندی مختلفی هستند تا خوانایی کدها افزایش پیدا کند.

برنامه نویسی در ادیتور حرفه ای

هر چند هیچ تفاوتی بین برنامه نوشته شده با یک ادیتور حرفه‌ای با برنامه نوشته شده با notepad ویندوز وجود ندارد ولی خوانایی و سرعت کار در ادیتورهای مخصوص PHP بسیار بالا تر است.

پشتیبانی از Document‌های تخصصی

یکی دیگر از مزایای استفاده از ادیتورها پشتیبانی از Document تخصصی زبان برنامه نویسی است. مثلا فرض کنید بخواهید از یک تابع استفاده کنید، یک راهنما از آن تابع به شما نمایش داده می‌شود که به سادگی بتوانید از آن تابع استفاده کنید و دیگر نیازی نباشد به سایت مرجع آن زبان مراجعه کنید. در پایین توضیحات داکیومنت ادیتور PHPStorm را مشاهده می‌کنید:

داکیومنت نرم افزارها و ادیتور PHP Stirm

پشتیبانی از امکانات برنامه نویسی HTML و CSS و جاوا اسکریپت

از آن جایی که عموما در برنامه نویسی PHP هدف پیاده سازی یک نرم افزار قابل مشاهده در مرورگر است، برای لایه نمایش نرم افزار خود نیازمند فایل‌های HTML و CSS و جاوا اسکریپت هستید.

ادیتورهای معروف PHP غیر از پشتیبانی از برنامه نویسی PHP قواعد و سازوکارهای کدنویسی لایه نمایش را نیز در خود دارند.

پلاگین‌های مفید و کاربردی

بعضی از ادیتورهای برنامه نویسی قابلیت اضافه کردن پلاگین‌های مفید را دارند. پلاگین‌هایی مانند پشتیبانی از FTP و تست نرم افزار و یا عیب یابی کدهای نوشته شده می‌توانند فرایند تولید و منتشر کردن نرم افزار شما را ساده سازی کنند.

اگر نیز قصد توسعه نرم افزار مرتبط با سیستم‌های مدیریت محتوای WordPress و یا Drupal و Joomla را دارید با استفاده از ادیتورهای حرفه‌ای می‌توانید پشتیبانی تخصصی برای فرایند توسعه نرم افزار خود کسب کنید.

اگر در برنامه نویسی PHP حرفه‌ای شوید و بخواهید از فریم‌ورک‌های PHP استفاده کنید، ادیتورها می‌توانند در این زمینه به شما کمک شایانی بکنند.

خطایابی نرم افزار

هرچند فرایند خطایابی نرم افزار در PHP فرایند خیلی سختی نیست ولی باز ادیتورها می‌توانند در این زمینه به شما هشدارهای لازم را بدهند.

معرفی ادیتورهای خوب برنامه نویسی PHP

NotePad++: کوچکترین و سبک ترین ادیتوری که قصد داریم در این مقاله به شما معرفی کنیم این ادیتور است. ادیتوری ساده و سبک با پشتیبانی از ده‌ها زبان برنامه نویسی و قابلیت نصب پلاگین‌های کاربردی.

هر چند این ادیتور قابلیت‌های زیادی در خود ندارد ولی با توجه به سبک بودن انتخاب اول خیلی از برنامه نویسان است.

PHPStorm: بر خلاف ادیتور قبلی این ادیتور حرفه‌ای ترین و با امکانات ترین ادیتور PHP است. این ادیتور محصولی از شرکت JetBrains است و توانسته نظر برنامه نویسان حرفه‌ای را به خود جلب کند. هر چند که محصول اصلی شرکت JetBrains ادیتور محبوب Java با نام Intellij IDEA است و PHPStorm از خیلی نظر‌ها شبیه Intellij IDEA می‌باشد ولی باز این شرکت در زمینه PHP نیز توانسته نرم افزار شایسته‌ای ارائه دهد.

آموزش کامل و حرفه‌ای PhpStorm

البته این ادیتور سراسر خوبی نیست و بزگترین مشکلی که دارد سرعت پایین آن است. البته برخی از توسعه دهندگان معتقدند سرعت پایین این ادیتور به دلیل امکانات بالای آن است.

در PHPStorm نیازی به Save کردن مراحل کار خود نیستید و ادیتور خود به صورت خودکار فرایند ذخیره کردن کدهای نوشته شده را انجام می‌دهد.

Dreamweaver: این ادیتور محصولی از شرکت معروف و قدرتمند Adobe است. اگر مایلید صفحاتی که با HTML طراحی می‌کنید سازگاری خوبی با قالب‌های طراحی شده در Photoshop داشته باشند، می‌توانید از این ادیتور استفاده کنید.

این ادیتور قدیمی و کارامد PHP طرفداران زیادی دارد و حداقل یک بار آن را تهیه و نصب کنید شاید بتوانید از آن به عنوان ادیتور خود استفاده کنید.

Sublime: این نرم افزار سبک و قدرتمند انتخاب اول بنده در طراحی صفحات وب و برنامه نویسی PHP است. این ادیتور علاوه بر امکانات مناسب و قدرتمندی که دارد بسیار سبک است و فرایند تولید نرم افزار را شیرین می‌کند.

Brackets: نرم افزار براکتز به صورت متن باز توسط شرکت ادوب پشتیبانی می‌شود و توانسته با قدرت به برنامه نویسان PHP سرویس دهی کند. این نرم افزار با توجه به متن باز بودن هنوز در ابتدای راه می‌باشد و امید است آینده روشنی داشته باشد.

Atom: ادیتور محبوب Atom توسط وبسایت GitHub ارائه شده است و برای توسعه نرم افزارها به شکل تیمی یک ادیتور مناسب می‌باشد. سایت GitHub بزرگترین آرشیو کدهای متن باز جهان است که غیر از کمک به پروژه‌های شخصی از پروژه‌های محرمانه تیمی نیز پشتیبانی می‌کند.

Atom با وجود پشتیبانی از سوی GitHub پلاگین‌های محبوب و کارامد بسیاری دارد که توانسته در تمامی زمینه‌ها به توسعه دهندگان کمک کند.

سخن پایانی

انتخاب ادیتور PHP کاملا امری سلیقه‌ای است و اصلا نمی‌توان ادیتور خاصی را به عنوان ادیتور برتر انتخاب کرد، چون توقعات شما از یک ادیتور است که به شما ادیتور بهتر را معرفی می‌کند. ده‌ها ادیتور دیگر نیز وجود دارند که با کمی جستجو در اینترنت می‌توانید ادیتورهای دیگری را نیز بیابید.

شاید این یکی از مزیت‌های PHP است که دارای متنوع ترین ادیتورها و فریم‌ورک هاست که با گشتن در بین این ادیتور‌ها می‌توانید ادیتور محبوب خود را انتخاب کنید.

در دنیای برنامه نویسی هیچ وقت به مسائل با چشم تعصب نگاه نکنید و سعی کنید هر ابزار، زبان و یا روش کاری را لا اقل برای یک بار امتحان کنید تا بتوانید بهترین راه را برای خود بیابید.

منابع: atombracketssublime
تگ ها: دانلودمتن باز / open sourcehtmlcssjavascriptمقایسه